Det finns mycket att se och göra på Öland. Förutom att surfa.

Dessutom finns där rätt många olika ställen där man kan äta.

Som här till exempel.

Första intrycket är att Källa glassgård är en liten bondgård som tillverkar sin egen glass. Lagom pittoreskt och genuint sådär med egna råvaror och så vidare.

Så är inte fallet. Här har man tänkt mer på det lättsamma sommarglada turistsverige än att göra en landsbygd levande. Tror jag.  Å andra sidan finns det rätt många små gårdar på Öland som gör sin egen ost, korv, bereder skinn och drejjar krukor. Så måste man kanske hitta en ny nisch. Jag har hört att stället gjort succé.

Men sluta pladdra nu, vad har de på menyn?

Vi läser längre ner.

Victoria & DanielSkördefesten. ?

Victoria & Daniel. Självklart. En glass för två.

Så vad ska man då själv välja -av de sjutton olika kompositionerna? Kanske snegla på vad andra har valt?

…måste vara ett vinnande koncept -glass serverad i pokal.

Nej inte en sån. Det blev en

-Långe Jan. Mjukglass med lakritssås underst och Lakrits- och citronglass över. Med strössel, lakritssnurra och papegoja på pinne. Yes.

…och en Jordgubbsdröm med jordgubbs- och vaniljglass invid mjukglassen, allt toppat med jordgubbssås, strössel, jordgubbar, maräng, vindsnurra. Och rån.

Ur högtalarna strömmade Håkan Hellström ”Känn ingen sorg…” blandat med Evert Taubes ”Änglamark”.

Vi insåg att vi nog inte riktigt tillhör de lättsamma glada sommarturisterna, och hade svårt att inte jämföra jordgubbsglassen med Haägen Dazs ej-uppfluffade-osötade-med få ingredienser-jordgubbsglass.

Annonser