Det är säsong för knipprödbetor nu. Därför kommer världens snyggaste maträtt här! Den är också jättegod. Såklart.

Stekt Torsk Med Rödbetsrisotto
4 port.

Fisk
800 g torskfilé (med skinn kvar)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk strösocker

Risotto
300g avoriris
2 rödbetor, färska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
40 g smör
2 msk olivolja
7-8 dl hönsbuljong -som skall vara varm
1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
1/2 dl riven parmesan
salt och peppar

Enligt originalrecept skall man gnida in fisken med socker och salt och låta bitarna stå i 30 till 40 minuter och sedan steka torsken i stekpanna. Jag tycker det är enklare och nyttigare att ugnslaga bitarna i ugnen istället.

Risotton gör man som man alltid gör risotto -det står på paketet oftast -med enda skillnaden att man river rödbetorna råa och fräser med dem ända från början med löken och vitlöken.

Som om det inte räcker, brukar vi koka ärter…

och blanda dem med Chevré…

och servera till. Inte dåligt, inte dåligt alls.

Annonser