Etiketter

, , , , , ,

Göteborg är inte mycket att ha på vintern alltså. Snedregn och fuktig blåst. Ändå älskar jag varje årstid. Skulle aldrig byta bort en endaste blöt vinter mot en spansk riviera eller en fuktig sandig thailändsk djungel.
Det gör ont i kroppen när folk direkt efter nyår börjar tjata om vår vår vår vår. Det är som att det blundas för årstiden vintern bara för att det går att hänga över den ett jultäcke. När täcket är borta får man en chock – det är ju inte såhär sommaren ser ut! Hu! – och så kan man inte se det fina med denna kalla, gråa, slaskiga, hala, mörka årstid. Visst det lättaste läget är såklart den snöiga vintern. Men den blöta råa är helt okej den med. Den stormiga.
Samtidigt som jag fascineras över hur stora kontraster vårt land har. Ena dagen kan vi gå nästan nakna och bada i sjön, hundra dagar senare kan den vara frusen.

Ungefär trettio graders temperaturskillnad!
Därför är det alltid så fascinerande när man råkar hitta bilder från någon sommar – mitt i vintern. Som dessa från 2013 när mina två systar kom på två olika besök och vi åkte till Pilane.

Tony Cragg

Martin var med när Ellen kom på besök.

Någon eller något har landat här …

Annonser